خوردنی ها و نخوردنی های رمضانی

در ماه مبارک رمضان، علاوه بر داشتن برنامه معنوی برای خودسازی، باید از دستورات تغذیه ای سالم، نیز استفاده کنید تا علاوه بر کمال تقوا در ماه مهمانی خدا، به سلامتی جسم نیز، نزدیک تر شویم. از این رو، برنامه غذایی سالم را مطابق «دستورات اسلامی» و توصیه های «طب سنتی ایرانی»، را برای شما، خوانندگان گرامی، ارائه داده تا در این «ماه خدا»، طبق حدیث «صوموا تصحوا»، علاوه بر کسب فضائل معنوی، بیماری ها نیز، در پایان ماه مبارک رمضان، از جسم و روح شما، روزه داران گرامی، رخت بربندد:

در ماه مبارک رمضان، علاوه بر داشتن برنامه معنوی برای خودسازی، باید از دستورات تغذیه ای سالم، نیز استفاده کنید تا علاوه بر کمال تقوا در ماه مهمانی خدا، به سلامتی جسم نیز، نزدیک تر شویم. از این رو، برنامه غذایی سالم را مطابق «دستورات اسلامی» و توصیه های «طب سنتی ایرانی»، را برای شما، خوانندگان گرامی، ارائه داده تا در این «ماه خدا»، طبق حدیث «صوموا تصحوا»، علاوه بر کسب فضائل معنوی، بیماری ها نیز، در پایان ماه مبارک رمضان، از جسم و روح شما، روزه داران گرامی، رخت بربندد:

متن خبر

طاووس بهشت: حسین مرنجابی آرانی(پژوهشگر و حامی احیای طب سنتی ایرانی اسلامی) ماه رمضان معمولا بدن را گرم و خشک می‌کند، به خاطر همین باید بین وعده‌های افطار تا سحر غذاهایی مصرف شود که آب بدن را تامین کند. این بدان معنا نیست که آب زیاد نوشیده شود، این که گفته می‌شود هر فرد روزانه باید ۲ تا ۶ لیوان آب بنوشد، نکته غلطی است. البته تا جایی که بدن احساس نیاز دارد، نوشیدن آب بلامانع است، ولی در ماه رمضان تامین آب از طریق غذاها و میوه‌های آب‌دار بیشتر توصیه می‌شود. این کار خصوصا در شهرستان آران و بیدگل، که اقلیمی خشک دارد، برای تامین رطوبت بدن ضروری است. سحری چه بخوریم؟ در سحر باید غذاهایی استفاده شود که هضم آن مدت بیشتری طول می‌کشد، مانند غذاهای گوشتی. به این دلیل که هر چه هضم غذا دیرتر صورت گیرد، باعث می‌شود در طول روز کمتر گرسنه شویم و انرژی بیشتری برای کارهای مختلف داشته باشیم. برای جلوگیری از تشنگی در طول روز نیز توصیه می‌شود از نوشیدنی‌هایی مثل شربت عسل با آبلیمو استفاده شود. چرا که این شربت باعث تنظیم آنزیم‌های کبد می‌شود و با این کار، از عطش جلوگیری می‌کند. از دیگر نکات مهم درباره‌ی وعده‌ی غذایی سحر، مصرف میوه است. البته بهتر است مصرف میوه در فاصله‌ی زمانی ۳۰ دقیقه تا یک ساعت قبل از خوردن سحری باشد. مصرف سیب، هندوانه، خربزه، هلو و دیگر میوه‌هایی که حجم اصلی آن‌ها را آب تشکیل می‌دهد، در سحر توصیه می‌‌شود. غذای خشک در سحر ممنوع است! در سحر باید از خوردن غذاهای خشک، خصوصا غذاهایی که طبع گرم و خشک دارند و در آن از ادویه‌هایی مثل فلفل استفاده می‌شود، اجتناب کرد. این نوع غذاها آب بدن را جذب می‌کنند و در طول روز باعث تشنگی می‌شوند. خواب بعد از سحری مورد دیگری که باید از آن پرهیز کرد، خواب بعد از سحری است. زیرا هم‌زمان با خوابیدن، معده نیز از فعالیت بازمی‌ایستد. این اتفاق باعث می‌شود غذایی که در معده وجود دارد، هضم نشود و بعد از بیدار شدن، توده‌ای غذای فاسد شده در معده باقی بماند. مدتی که باید بعد از سحری بیدار بمانیم، بستگی دارد به میزان و حجم غذایی که در این وعده مصرف شده است، منتها به طور متوسط بعد از گذشت یک ساعت از مصرف غذا، کار هضم انجام شده است. با آب سرد دوش نگیرید با توجه به گرمای شدید و میزان دمای بالای شهرستان ما، خیلی‌ها عادت دارند بعد از انجام کار روزانه‌ی خود، دوش آب سرد بگیرند. در صورتی که حمام با آب سرد، از مواردی است که توصیه می‌شود یک روزه‌دار در طول روز از انجام آن پرهیز کند. زیرا آب سرد باعث می‌شود گرمای سطحی بدن وارد بدن و به خصوص معده شود. با بالا رفتن حرارت معده، تاثیر تشنگی و گرسنگی چندین برابر احساس خواهد شد. توصیه‌هایی برای  وقت افطار به دلیل آن که بدن در طول روز رطوبت زیادی را از دست داده است، در وقت افطار، بیش از هر چیز به آب، مواد قندی و مایعات نیاز دارد. بهترین گزینه برای باز کردن روزه، شربت عسل است که اگر به آن عصاره‌ی لیموترش هم اضافه شود، اثرش بهتر خواهد بود. مصرف آب جوش و خرما یا استفاده از حلوای محلی نیز برای باز کردن روزه توصیه می‌شود. نکته‌ی دیگر این که بعد از افطار باید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برای جذب مایعات به بدن فرصت دهیم و پس از آن خوردن غذا را آغاز کنیم. در افطار از خوردن غذاهای خشک، مثل نان و پنیر اجتناب کنید. اگر پیش‌غذاهای آب‌دار، مثل سوپ و آش قبل از صرف غذا مصرف شود، بدن فشار کمتری را تحمل خواهد کرد.

تاریخ آخرین تغییر
پنجشنبه, اردیبهشت 2, 1400 - 21:21
کد خبر: 8268

https://tavoosebehesht.ir/node/8268

افزودن دیدگاه جدید